Hoe breng je een vitamine C serum aan?

Hoe breng je een vitamine C serum aan?

Geplaatst door Naomi Schiks op

Een van de meest geprezen ingrediënten in de wereld van huidverzorging is vitamine C. Deze krachtige antioxidant staat bekend om zijn vermogen om de huid te verhelderen (pigmentvlekken verminderen), te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en de productie van collageen te stimuleren. Als je een vitamine C serum aan je routine hebt toegevoegd, wil je er zeker van zijn dat je het optimaal benut. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je een vitamine C serum correct kunt aanbrengen voor maximale voordelen.

Stap 1. Start met een schoon gezicht

Begin altijd met een schone basis. Reinig je gezicht grondig met een zachte gezichtsreiniger om overtollig talg, vuil en make-up te verwijderen. Een schoon gezicht zorgt ervoor dat het vitamine C serum beter wordt geabsorbeerd en effectiever werkt. Als je huid namelijk niet volledig schoon is, kan het vitamine C serum moeilijker opgenomen worden in de huid, omdat het door een extra laagje heen moet.

Gezicht reinigen - gezichtsreiniger

Stap 2. Breng het vitamine C serum aan op een droge huid

Dep je gezicht droog met een zachte handdoek voordat je het vitamine C serum aanbrengt. Het is ook belangrijk om daarna nog heel even een halve minuut ongeveer te wachten, omdat er nog 'damp' in je huid kan zitten. Een droge huid zorgt ervoor dat het serum beter wordt geabsorbeerd. Daarnaast voorkom je extra irritatie. Als je een vitamine C serum aanbrengt op een vochtige huid kun je meer last krijgen van roodheid en branderigheid.

vitamine c serum aanbrengen

Stap 3. Gebruik de juiste hoeveelheid van het vitamine C serum

Een kleine hoeveelheid vitamine C serum is meestal voldoende. Begin met een paar druppels en voeg meer toe als dat nodig is. Te veel serum kan leiden tot plakkerigheid en verspilling van het product.

hoeveel vitamine c serum gebruiken

Stap 4. Breng het vitamine C serum deppend aan en niet wrijvend

Breng het serum aan door zachtjes te deppen in plaats van te wrijven. Dit minimaliseert irritatie, vooral als je een gevoelige huid hebt. Gebruik je ringvinger voor het gebied rond de ogen, omdat deze de meest delicate aanraking heeft.

Vitamine C serums IS Clinical

Stap 5. Even wachten voor het vervolg van je skincareroutine

Geef het vitamine C serum wat tijd om in te trekken voordat je andere producten aanbrengt. Wacht ongeveer 1-2 minuten voordat je bijvoorbeeld je moisturizer aanbrengt.

Skincareroutine IS CLinical

Consistentie is de key voor een gezonde huid

Consistentie is de sleutel tot succes met huidverzorging. Breng je vitamine C serum dagelijks aan om de beste resultaten te zien en te behouden.

Het correct aanbrengen van een vitamine C serum kan een significante impact hebben op de gezondheid en uitstraling van je huid. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de voordelen van dit krachtige ingrediënt maximaliseren en genieten van een stralende, gezonde huid.

Onze vitamine C serum aanraders

  1. IS Clinical Pro-Heal serum met 15% pure vitamine C (Extra geschikt voor de gevoelige huidtypes)
  2. IS Clinical Super Serum met 15% pure vitamine C 
  3. Alpha-H vitamin C serum met 10% gestabiliseerd derivaat Vitamine C3-O-ethyl ascorbic acid
  4. IS Clinical GeneXC serum met 20% pure vitamine C 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Laat een reactie achter

Blogs

RSS
Welke Meditopics huidreiniger past bij jou huid?
Gezichtsreiniger Meditopics

Welke Meditopics huidreiniger past bij jou huid?

Naomi Schiks
Door Naomi Schiks

Er zijn verschillende soorten van de Meditopics huidreiniger. Elke Meditopics huidreiniger heeft zijn eigen unieke functie en doel voor de huid. Wist je dat? Ik,...

Lees meer
Skincareroutine met IS Clinical huidverzorgingsproducten om rimpels te verminderen
Skincareroutine

IS Clinical skincareroutine om rimpels te verminderen

Naomi Schiks
Door Naomi Schiks

Een effectieve skincare-routine is als een liefdevolle verzorging voor je huid, vooral wanneer het doel is om de verschijning van rimpels te verminderen. IS Clinical...

Lees meer