Zelfbruiner, bruin worden zonder zon

Bruin worden zonder zon, zelfbruiner is de oplossing!

Geplaatst door Naomi Schiks op

Zelfbruiner is een fantastisch alternatief voor degenen die streven naar een gezonde, zongebruinde teint zonder de schadelijke effecten van UV-stralen. Met de juiste toepassingstechnieken en kennis van ingrediënten zoals DHA, kun je genieten van een natuurlijk ogende tan het hele jaar door. Of het nu gaat om een speciale gelegenheid of een winterse opfrissing, zelfbruiner kan je helpen stralen met vertrouwen, wetende dat je huid beschermd is tegen schadelijke zonnestralen.

Waarom moet ik zelfbruiner gebruiken?

Zelfbruiner biedt een veilig alternatief voor blootstelling aan schadelijke UV-stralen, die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid en een verhoogd risico op huidkanker. Door zelfbruiner te gebruiken, kun je genieten van een prachtige, natuurlijk ogende tan zonder de risico's van langdurige zonblootstelling. Bovendien kan zelfbruiner onvolkomenheden zoals littekens en huidverkleuringen verdoezelen, waardoor je huid een egale en stralende uitstraling krijgt.

zelfbruiner before after

Hoe gebruik je zelfbruiner?

Het geheim achter een natuurlijk ogende, zongebruinde huid ligt vaak in het juiste gebruik van zelfbruiner. Begin met het voorbereiden van je huid door te exfoliëren en te hydrateren. Breng de zelfbruiner gelijkmatig aan, vermijd plekken zoals ellebogen en knieën die meer product kunnen absorberen. Gebruik een tanning handschoen voor een vlekkeloos resultaat en zorg ervoor dat je handpalmen goed gewassen worden na het aanbrengen. Laat de zelfbruiner volledig drogen voordat je je aankleedt om vlekken op kleding te voorkomen.

Tips voor het vlekkeloos aanbrengen van zelfbruiner

Om de beste resultaten te bereiken en vlekken te voorkomen, is het belangrijk om enkele tips voor een vlekkeloze applicatie in overweging te nemen. Exfolieer je huid grondig voordat je zelfbruiner aanbrengt om dode huidcellen te verwijderen en een gelijkmatige kleur te bevorderen. Hydrateer droge plekken zoals ellebogen, knieën en enkels om te voorkomen dat de zelfbruiner zich ophoopt op deze gebieden. Gebruik een tanning mitt om het product gelijkmatig te verdelen en was je handen onmiddellijk na het aanbrengen om verkleuring van de handpalmen te voorkomen.

De self tanning drops zijn ook ideaal en gemakkelijk om te doseren. Je hebt maar een paar drupjes nodig, mengt deze door je dagcrème en klaar ben je voor een mooi zongebruinde huid!

self tanning drops

Wat is DHA (dihydroxyacetone)?

DHA, of dihydroxyacetone, is het actieve ingrediënt dat verantwoordelijk is voor het bruinen van de huid bij zelfbruinende producten. Deze chemische stof reageert met de aminozuren in de bovenste laag van de huid en creëert een bruine kleur. DHA is afgeleid van suikerriet of suikerbieten en wordt als veilig beschouwd voor uitwendig gebruik. Het is belangrijk om zelfbruiners met een geschikte concentratie DHA te kiezen, afhankelijk van de gewenste intensiteit van de bruining. Over het algemeen duurt het enkele uren voordat de volledige kleur zich ontwikkelt, en de bruine tint blijft meestal enkele dagen tot een week behouden.

Wanneer gebruik je zelfbruiner?

Zelfbruiner is het hele jaar door een geweldige optie, maar er zijn bepaalde momenten waarop het gebruik ervan extra voordelen biedt. Voor een speciaal evenement, zoals een bruiloft of vakantie, kan zelfbruiner je een gezonde, gebruinde uitstraling geven zonder blootstelling aan schadelijke UV-stralen. Het is ook een fantastische oplossing voor de wintermaanden wanneer de natuurlijke zonneschijn beperkt is. Overweeg zelfbruiner te gebruiken voordat je een zonnige bestemming bezoekt om te voorkomen dat je huid te veel wordt blootgesteld aan intense zonnestralen.

Ontdek Venice Body, het vegan zelfbruiner merk

Venice Body is een merk dat zelfbruiners en huidverzorging ontwikkelen. De zelfbruiners  bevatten huidverbeterende ingrediënten. Venice Body is volledig vegan, cruelty free en dermatologisch getest.

Wat Venice Body uniek maakt, is niet alleen de focus op het bereiken van een prachtige, natuurlijke teint, maar ook de inzet voor veganistische en dierproefvrije producten die de huid voeden en beschermen.

vegan zelfbruiner - venice body

Een van de opvallende kenmerken van Venice Body is de volledig veganistische samenstelling van al hun producten. Het merk streeft ernaar om beauty liefhebbers hoogwaardige formules te bieden zonder het gebruik van dierlijke ingrediënten. Dit betekent dat alle producten van Venice Body niet alleen vriendelijk zijn voor de huid, maar ook voor onze planeet. De toewijding aan veganistische producten weerspiegelt het streven van Venice Body naar schoonheid met een ethisch geweten.

Bovendien is Venice Body trots op het feit dat al hun producten cruelty-free zijn, wat betekent dat er geen dierproeven worden uitgevoerd in enig stadium van de productontwikkeling. Het merk erkent de ethische verantwoordelijkheid om het welzijn van dieren te respecteren en zet zich in voor het aanbieden van schoonheidsproducten die niet op dieren zijn getest. Venice Body laat zien dat je kunt stralen met een schone schoonheidsroutine die geen dierenleed veroorzaakt.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Laat een reactie achter

Blogs

RSS
Welke Meditopics huidreiniger past bij jou huid?
Gezichtsreiniger Meditopics

Welke Meditopics huidreiniger past bij jou huid?

Naomi Schiks
Door Naomi Schiks

Er zijn verschillende soorten van de Meditopics huidreiniger. Elke Meditopics huidreiniger heeft zijn eigen unieke functie en doel voor de huid. Wist je dat? Ik,...

Lees meer
Skincareroutine met IS Clinical huidverzorgingsproducten om rimpels te verminderen
Skincareroutine

IS Clinical skincareroutine om rimpels te verminderen

Naomi Schiks
Door Naomi Schiks

Een effectieve skincare-routine is als een liefdevolle verzorging voor je huid, vooral wanneer het doel is om de verschijning van rimpels te verminderen. IS Clinical...

Lees meer