Glycolzuur

Glycolzuur is een cosmetisch bewezen ingrediënt, wat onder de categorie fruitzuren (AHA) valt. Er bestaan vele wetenschappelijke onderzoeken waarin glycolzuur een bewezen werking heeft. Het heeft namelijk een positief effect op: pigment, veroudering, acne en een droge huid. 

Het is 1 van de meest kleinste moleculen van alle AHA soorten waardoor het de huid het makkelijkst en meest effectief kan penetreren. Glycolzuur dringt door tot in het epidermis, de buitenste laag van onze huid. Hier zijn voornamelijk erg veel dode huidcellen. Een lijmachtige stof houdt deze huidcellen bij elkaar, maar glycolzuur zorgt er juist voor dat deze stof wordt opgelost zodat onze huidcellen los komen en verwijderd kunnen worden. Hierdoor schilferen de dode huidcellen in een snel tempo af en worden jonge, nieuwe cellen gestimuleerd.

Wist je dat? Glycolzuur een bewezen ingrediënt is wat kan zorgen voor bescherming tegen de zon. De kans om huidveroudering of huidkanker te krijgen wordt verminderd door dit ingrediënt. En wist je dat? Bij gebruik van hoge concentraties (meer dan 15%) er stimulatie van collageen en elastinevorming plaats vindt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren