Behandelingen

HuidExpertCentrum, de huidkliniek in Breda

Huidexpertcentrum is een huidtherapeutische praktijk in Breda gecombineerd met een webshop. Het bedrijf wordt gerund door een HBO-geschoolde huidtherapeut. Een huidtherapeut is een paramedicus die zowel de zieke (beschadigde) huid behandeld als de gezonde huid. Huidexpertcentrum heeft als visie om iedereen een uniek behandelplan te bieden. Elke behandeling en adviezen worden op maat gemaakt voor elke cliënt afgestemd op alle behoefte en wensen. Het is belangrijk om continu kritisch te kijken, omdat elke huid een andere aanpak nodig heeft. Dat is de reden waarom je bij Huidexpertcentrum resultaat gaat boeken met jouw huid.

Bij Huidexpertcentrum bieden wij een tal van behandelingen aan, waardoor wij een groot aantal huidaandoeningen kunnen behandelen.

Huidtherapeutische behandelingen:

Bij Huidexpertcentrum is het altijd mogelijk om een gratis intake te boeken, zodat wij gericht advies kunnen geven en een passend behandelingstraject kunnen opstellen.

Altijd een gratis intakegesprek met de huidtherapeut bij HuidExpertCentrum

Een intakegesprek bij Huidexpertcentrum is vrijblijvend en volledig gratis. Een huidtherapeut is vrij toegankelijk, waardoor u geen verwijzing nodig heeft van uw huisarts of specialist. Bij Huidexpertcentrum vinden wij het belangrijk dat wij een volledig beeld van uw huid, maar ook van uw algehele gezondheid hebben voordat een behandeling plaatsvindt. De voorkeur is dan ook om altijd een intakegesprek te boeken, voordat er een behandeling plaatsvindt.

Wat kunt u verwachten van een intakegesprek?

Het intakegesprek is een informeel gesprek van ongeveer 30 minuten om een totaalbeeld van uw gezond en probleem te schetsen.

 • Algemene gegevens doornemen
 • Informatie verstrekken over uw algehele gezondheid
 • Een duidelijk beeld krijgen van uw hulpvraag/probleem
 • Volledige huidanalyse
 • Behandelingsmogelijkheden bespreken
 • Uitleg over de behandeling

Huidaandoeningen die behandeld kunnen worden bij Huidexpertcentrum in Breda

Rosacea en/of algehele roodheid

Rosacea is een chronische, niet besmettelijke aandoening van voornamelijk de gezichtshuid en kenmerkt zich door opvlammingen en terugvallen. Het ontstaat vaak heel langzaam en geleidelijk rond het 30e levensjaar. Het zit vooral op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Het is erg kenmerkend voor rosacea dat het vaak in periodes optreedt. Soms is het heel erg en een andere keer weer veel minder. Over het algemeen komt rosacea veel voor. Voornamelijk bij vrouwen met een lichte huid.

Vaak heb je last van de volgende kenmerken:

   • Opeens een rood gezicht
   • Steeds een rood gezicht
   • Er zijn steeds kleine bloedvaatjes te zien, ook wel couperose genoemd
   • Bultjes
   • Puistjes
   • Huidverdikking, vooral rondom de neus en komt vaker voor bij mannen
   • Droge huid

Geschikte behandelingen bij Rosacea

Boek direct je afspraak voor een gratis intakegesprek!

Of neem contact op via de volgende mogelijkheden:

 • Telefonisch: +31615327903
 • Via een whatsapp-bericht: +31615327903
 • E-mail: afspraak@huidexpertcentrum.nl

Acne

Acne is een huidaandoening die veel voorkomt bij pubers/jongvolwassenen, van ongeveer 12 tot 21 jaar oud. Maar ook na deze leeftijd kan acne nog ontstaan, dit wordt ook wel ‘Acne Tarda‘ genoemd. Acne kan ontstaan door diverse oorzaken. In de puberteit is er vaak sprake van een te actieve talgproductie door de invloed van hormonen, waardoor je talgklier te actief is en er overtollig talg in de poriën gaat zitten. De poriën raken verstopt, waardoor een mee-eter of puistje ontstaat. Echter is er soms ook sprake in combinatie met of alleenstaand met de P. Acnes Bacterie. Dit is een bacterie die de bovenste huidlaag verdikt, waardoor een ontstekingsreactie ontstaat.

Echter regelmatig zie je dat een huid in een vicieuze cirkel beland, omdat er verkeerde of geen huidverzorging wordt gebruikt. Of een andere reden. Zo kan het zijn dat je huid vochtarm is, maar wel een te actieve talgproductie heeft. Je wilt dan niet dat de huid verder uitdroogt, dit gebeurt vaak wel doordat productlijnen gericht op acne vaak gericht zijn op de vette huidtypes en niet op vochtarme huiden. Je beland in een vicieuze cirkel, omdat je huid je vochtniveau gaat compenseren met je talgproductie, terwijl je de talgproductie juist wilt verminderen.

Kenmerken van acne:

 • Puistjes
 • Mee-eters (Blackheads & whiteheads)
 • Grote ontstekingen
 • Roodheid
 • Vochtarme huid gecombineerd met een overtollige talgproductie (Glimmende huid, maar trekkerig gevoel)

Geschikte behandelingen bij Acne

Boek direct je afspraak voor een gratis intakegesprek!

Of neem contact op via de volgende mogelijkheden:

 • Telefonisch: +31615327903
 • Via een whatsapp-bericht: +31615327903
 • E-mail: afspraak@huidexpertcentrum.nl

Pigmentvlekken of melasma (zwangerschapsmasker)

Pigmentvlekken zijn een veelvoorkomend probleem en hebben veel oorzaken. Een pigmentvlek moet je op verschillende manieren behandelen, zo moet je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat het transport van de pigmentproductie geblokkeerd wordt, maar ook dat er niet meer pigment aangemaakt kan worden. Doordat er 4 manieren zijn wat het pigmentproces beïnvloedt, is de behandeling van pigmentvlekken vrij complex.

Hoe ontstaat een pigmentvlek?

De zon stimuleert continu de pigmentcellen om meer pigment te verspreiden, maar ook om meer pigmentcellen aan te maken. Het probleem bij het ontstaan van de pigmentvlek bevindt zich vaak bij het transport van het pigment door diverse oorzaken (hormonen, genetica, UV-straling, beschadiging etcetera). Door de verstoring gaan de pigmentcellen die verspreidt worden niet opgedeeld worden in kleine deeltjes, maar gaan juist samenklonteren. Met als gevolg een pigmentvlek.

 • Om een pigmentvlek effectief te bestrijden moet je hoofdzakelijk 4 manieren doorbreken in het transportproces van de pigmentcel:

  1. De overdracht naar tyrosie blokkeren (Tyrosine is het jongere ‘zusje’ van melanine).
  2. De productie van tyrosinase stoppen (Tyrosinase is het enzym dat tyrosine omzet in melanine).
  3. Het enzym tyrosinase blokkeren (Omdat tyrosinase het belangrijkste enzym is dat verantwoordelijk is voor het aanmaken van melanine, kan het blokkeren van de werking ervan pigmentgebieden aanzienlijk helderder maken.)
  4. De overdracht van melanine naar de huidcellen blokkeren (Het blokkeren van deze beweging kan voorkomen dat pigmentvlekken verschijnen op het oppervlak van de huid.)

Wanneer spreken we van melasma?

Melasma wordt zoals je hierboven hebt kunnen lezen ook wel het zwangerschapsmasker genoemd. Het is een pigmentstoornis waarbij er donkerbruine grillige vlekken ontstaan in het gezicht. Een andere term voor melasma is ‘zwangerschapsmasker’, omdat het heel vaak voorkomt tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen krijgen het voornamelijk in de vruchtbare leeftijd. Maar ook bij mannen kan het voorkomen, maar dit is zeldzaam.

Melasma uit zich in donkerbruine grillige vlekken in het gezicht, vaak in de vorm van een masker. De vlekken settelen zich vaak in een vorm van een masker. Het komt vaak voor op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip. Soms zijn de vlekken ook in de hals en op de onderarmen aanwezig. Bij vrouwen na de menopauze wordt vaak gezien dat het voornamelijk op de onderarmen aanwezig is en bij zwangere vrouwen of vrouwen die de pil slikken vaak in het gezicht.

Geschikte behandelingen bij pigmentvlekken

 • Microneedling
 • Pixelpeel (TCA-Peeling + Microneedling)
 • Skin Tech Benebellum behandeling

Lees hier meer over de behandelingen voor pigment

Boek direct je afspraak voor een gratis intakegesprek!

Of neem contact op via de volgende mogelijkheden:

 • Telefonisch: +31615327903
 • Via een whatsapp-bericht: +31615327903
 • E-mail: afspraak@huidexpertcentrum.nl

Anti-Aging (Fijne lijntjes & Rimpels)

Hoe ontstaan rimpels?

In je middelste huidlaag (Dermis) bevindt zich de collageenproductie. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van je huid en elastine zorgt er vooral voor dat je huid soepel blijft. Vanaf je 25e levensjaar neemt je collageen- en elastineproductie met 1% per jaar af, gemiddeld heb je 30% collageen in je dermis. Na je 50e levensjaar maak je helemaal geen collageen meer aan. Je kunt je dus voorstellen, dat het belangrijk is om je collageen en elastine aan te vullen. Je hebt intrinsieke en extrinsieke invloeden op anti-aging. Intrinsieke invloeden zijn dingen die van binnenuit gebeuren, zoals genen en je collageen- en elastineproductie. Maar de extrinsieke invloeden zijn juist de zonnestralen (UV-licht), roken en uitlaatgassen.

Hoe kan je het beste preventief werken tegen fijne lijntjes & rimpels?

 1. Dagelijks SPF gebruiken
  • Je hebt in de zon twee soorten straling: UVA & UVB. Beiden kunnen je DNA beschadigen en dus cellen beschadigen. Echter staat UVB voornamelijk voor het veroorzaken van verbranding en dus sneller huidkanker. En UVA, voor aging. UVA maakt vrije radicalen (agressieve stofjes die je cellen & weefsels kapot maken), waardoor je cellen geen collageen meer kunnen aanmaken. En dus kans op huidkanker en rimpels.2
 2. Begin met het gebruiken van een goed retinol serum. 
  • Retinoïden zijn vormen van vitamine A. En dit zorgt ervoor dat je collageen-aanmaak wordt gestimuleerd en zorgt ervoor dat de cellen sneller worden vernieuwd. En nog een leuk voordeel het pakt ook pigmentvlekken aan!
 3. Gebruik altijd een goed serum met sterke antioxidanten, zoals vitamine C!
 4. Hydrateer de huid goed met de juiste skincare, zoals hyaluronzuur.
 5. Plan regelmatig een behandeling in om jouw collageenproductie te stimuleren, zoals een microneedling behandeling. 

Geschikte behandelingen bij fijne lijntjes & rimpels

Boek direct je afspraak voor een gratis intakegesprek!

Of neem contact op via de volgende mogelijkheden:

 • Telefonisch: +31615327903
 • Via een whatsapp-bericht: +31615327903
 • E-mail: afspraak@huidexpertcentrum.nl

(Acne) Littekens 

Acne littekens zijn een vervelend probleem die kunnen ontstaan na een periode van acne, maar soms ook al na enkele puistjes. Vaak ontstaan acne littekens door het verkeerd uitknijpen van de puistjes, waardoor er beschadigingen aan de huid ontstaan. 

Er bestaan in totaal 3 verschillende soorten algemene littekens die over het gehele lichaam kunnen voorkomen:

 • KeloïdKeloïd littekens zijn zijn abnormale verdikte vaak rood tot bruin kleurige littekens. Ze ontstaan vaker bij de donkere huid en vaker op andere lichaamsdelen dan het gezicht, zoals de romp of de rug. De vorm is vaak groter dan het oorspronkelijke puistje.
 • AtrofischAtrofische littekens zijn het meest aangetroffen litteken bij acne. Ze ontstaan doordat er te weinig huid is gevormd na beschadiging van het puistje. Er zijn 3 soorten atrofische littekens: Ice-Pick, Boxcar & Rolling.
 • Hypertrofisch. Hypertrofische littekens zijn verdikt, verheven en meestal donkerrood/roze van kleur. Het verschil met een keloïdlitteken is het feit dat een hypertrofisch litteken even groot blijft als het puistje, en een keloïd groter wordt.

Geschikte behandelingen bij acne littekens

Boek direct je afspraak voor een gratis intakegesprek!

Of neem contact op via de volgende mogelijkheden:

 • Telefonisch: +31615327903
 • Via een whatsapp-bericht: +31615327903
 • E-mail: afspraak@huidexpertcentrum.nl

Huidoneffenheden (Fibromen, wratjes)

Huidoneffenheden zijn huidskleurige pukkels, buljtes of bultjes met pigment. Denk bijvoorbeeld aan steelwratjes (fibromen) of ouderdomswratten. Dit zijn onschuldige ‘aangroeisels’ van de huid die wij goed kunnen behandelen met coagulatietherapie. Bij coagulatie gebruiken wij een apparaat die heel gecontroleerd het overschot aan huid wegbrandt. Dit kan door een soort lusje tegen de huid aan te houden of door een minuscuul naaldje in de huid te brengen en daar de huid te verhitten.

 • Steelwratjes (Fibromen)
  • Fibromen zijn veelvoorkomende steelwratjes, vaak gelokaliseerd in de hals of onder de oksels. Soms ook in de liezen of op het ooglid. Ze voelen vaak zacht aan en zijn iets gesteeld, soms kunnen ze ook gepigmenteerd zijn.
 • Syringomen (Bultjes rondom de ogen)
  • Syringomen zijn kleine, goedaardige bultjes die uitgaan van de zweetkliertjes. Je treft ze vaak aan op de onderoogleden.
 • Dermatosis papulosa nigra (Ouderdomswratjes bij de donkere huid)
  • Dit zijn kleine donkerbruin tot zwart gekleurde verheven plekjes. Ze bevinden zich vaak in het gelaat of de hals. De bultjes geven geen pijn of jeuk.
 • Ouderdomswratten (Verruca Seborrhoica)
  • Dit zijn veel voorkomende niet-virale wratten met een bloemkoolachtige structuur. Ze voelen vaak fluweelachtig aan of zijn juist wat ruwer. Ze ontstaan in veel varianten, van lichtbruin tot heel donkerbruin. Een ouderdomswrat ontstaat meestal op volwassen leeftijd vanaf het 50e levensjaar.

Geschikte behandelingen bij Huidoneffenheden

 • Coagulatietherapie

Boek direct je afspraak voor een gratis intakegesprek!

Of neem contact op via de volgende mogelijkheden:

 • Telefonisch: +31615327903
 • Via een whatsapp-bericht: +31615327903
 • E-mail: afspraak@huidexpertcentrum.nl

Algehele huidverbetering (Grove poriën, onregelmatige huidstructuur, doffe huid e.d.)

Stoor jij je aan een grove huidstructuur, grove poriën of mis je die mooie glans op je huid? Ook dan is de juiste skincareroutine en behandeling op maat een geschikte optie om te behandelen.

Boek direct je afspraak voor een gratis intakegsprek!

Of neem contact op via de volgende mogelijkheden:

 • Telefonisch: +31615327903
 • Via een whatsapp-bericht: +31615327903
 • E-mail: afspraak@huidexpertcentrum.nl

Tarieven & verzekering behandelingen bij HuidExpertCentrum

Bij HuidExpertCentrum wordt de behandeling uitgevoerd door een HBO-geschoolde huidtherapeut, hierdoor kunnen mogelijk een aantal behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. In veel gevallen valt het algehele budget samen met diverse huidaandoeningen.

Over het algemeen worden de volgende behandelingen vergoed:

 • Acnetherapie
 • Littekentherapie
 • Pigmentatieproblemen

Het is erg afwisselend per verzekering wat wel vergoed wordt en wat niet. Het beste is om altijd van tevoren te kijken wat uw budget is en wat de voorwaarden zijn van uw verzekering. Tijdens het intakegesprek kunnen wij het hier ook uitgebreid over hebben.

Intakegesprek

Gratis

Extra Productanalyse van huidige producten

€30

Skin Tech medium peeling

€135

Behandelingskuur 5x Skin Tech medium peeling incl. sheald recovery balm t.w.v. €97

€695

IS Clinical Prodigy peel

€175

IS Clinical Prodigy peel kuur (3 behandelingen incl. Post Peel Kit t.w.v. €179)

€575

Skin Tech Easy TCA pain control incl. sheald recovery balm t.w.v. €34

€225

Behandelpakket TCA (4x incl. producten t.w.v. €179)

€795

PixelPeel excl. producten

€275

Kuurverband 2x Pixelpeel incl. Post-Peel Kit t.w.v. €179

€695

IS Clinical Prodigy Peel pro (inclusief sheald recovery balm t.w.v. €34

€300

IS Clinical Prodigy Peel Pro kuur (3 behandelingen incl. Post Peel Kit t.w.v. €179)

€995

Skin Tech Easy Phen very light incl. producten t.w.v. €336

€995

Skin Tech Benebellum peeling

€350

Behandelpakket Benebellum (2 behandelingen incl producten t.w.v. 180)

€695

Microneedling met krachtige serums, gehele gezicht

€165

Microneedling klein gebied

Vanaf €75

Microneedling kuurvorm 5 behandelingen incl. Post Peel Kit t.w.v €179

€799

IS Clinical Fire & Ice

€100

IS Clincial Foaming enzyme

€100

Combinaties met dieptereiniging

€145

IS Clinical Exfoliating Clear Skin

€70

Dieptereiniging 30 minuten incl. masker/enzymatische peeling

€55

Dieptereiniging 45 minuten incl. masker/enzymatische peeling

€75

Dieptereiniging 60 minuten incl. masker/enzymatische peeling

€100

Rebiome 21-daagse bootcamp inclusief thuisproducten

€325

Huidoneffenheden verwijderen (15 min)

€35

Huidoneffenheden verwijderen (30 min)

€50

Huidoneffenheden verwijderen (45 min)

€75

 

25% korting op je eerste behandeling